C5 – Short-term Exchange of Groups of Pupils – Online Mobility
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και συμμετείχαν 20 συνεργάτες καθηγητές, 50 συνεργάτες μαθητές, 4 καθηγητές Ιταλών (οικοδεσπότες) και 10 Ιταλοί μαθητές.
Μετά την τελετή υποδοχής από την κα Mariella Brunazzi και την κα Paola Patrizia Vita (αναπληρώτρια Διευθύντρια), προβλήθηκε βίντεο με μουσική και τραγούδια των μαθητών του SRAFFA και ακολούθησε παρουσίαση της Crema και των προαστίων, Λομβαρδία, καθώς και βιντεοξενάγηση γύρω από σχολείο. Στη συνέχεια, κάθε σχολείο έκανε τις παρουσιάσεις του για τον Εκφοβισμό, τον Διαδικτυακό Εκφοβισμό και τον ρόλο της Διαμεσολάβησης.
Τη 2η ημέρα, οι ψυχολόγοι κ. Laura Zampirolo και κα Ramona Bombelli πραγματοποίησαν εισηγήσεις σχετικά με τον εκφοβισμό, τον διαδικτυακό εκφοβισμό και τη διαμεσολάβηση. Στη συνέχεια, οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε 7 έκτακτες συνεδρίες και εργάστηκαν σε μια μελέτη περίπτωσης εκφοβισμού – έγραψαν μια ανάλυση και δημιούργησαν ένα κόμικ χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Pixton. Η συνάντηση συνεχίστηκε με παρουσίαση για τη σχέση φυσικών τοπίων και ανθρώπινης ευεξίας από τον κ. Alessandro Carelli, αρχιτέκτονα τοπίου.
Η 3η μέρα ξεκίνησε με τους μαθητές να ολοκληρώνουν τα κόμικς της μελέτης περίπτωσης εκφοβισμού στην εφαρμογή Pixton. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η ψυχολόγος κα Αμέλια Γκριώνη και πήρε συνέντευξη από τους μαθητές σχετικά με τα οφέλη της Διαμεσολάβησης από ομοτίμους. Ακολούθησε η παρέμβαση μιας μουσικοθεραπεύτριας, της κας Debora Tundo, η οποία μίλησε για τις ευεργετικές επιδράσεις της μουσικής στο μυαλό και πώς μπορεί να επηρεάσει τη διαδικασία της διαμεσολάβησης και την επίλυση των συγκρούσεων. Στη συνέχεια μια ομάδα μαθητών παρουσίασε την πόλη της Κρεμόνα. Όλοι οι μαθητές κλήθηκαν στη συνέχεια να μοιραστούν μηνύματα σχετικά με την καταπραϋντική δύναμη της μουσικής και τον ρόλο της σε μια διαδικασία διαμεσολάβησης σε ένα padlet.
Την τελευταία μέρα όλοι παρακολούθησαν μια ομαδική δραστηριότητα που αφορούσε άνετες εικόνες τοπίων. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε ένα φυλλάδιο με την ανάλυση της μελέτης περίπτωσης και η αφήγηση στράφηκε στα κόμικς. Οι μαθητές του SRAFFA παρουσίασαν ένα βίντεο για το Μιλάνο και τα προάστια του. Ακολούθησε το έντυπο/έγγραφο αξιολόγησης της συνάντησης, κοινοποιήθηκε στους συμμετέχοντες, συμπληρώθηκε και αναδημοσιεύτηκε.
Crema – SRAFFA 21/02/2022 – 24/02/2022
Θέμα: School Mediation in Practice – Bullying and Cyberbullying and the role of mediation
Εργασίες από το 4ο ΓΕΛ Αλίμου
Final Products